Efter ti år er Sterling endelig klar med det fjerde album: ”Leve Livet”.

Sterling består af Ole Jeppesen, Jonas Linnet og Mads Nygaard.

Ni sange som er små hverdagsrapporter fra velfærdssamfundets knirkende tandhjul. Temaerne er præstations- og dødsangst, at blive voksen og få børn, og selvfølgelig også om kærlighedens vægelsind.

Men i modsætning til forrige års EP-forløber ”Sorte Tangenter” står teksterne i et mere fortrøstningsfuldt skær:

I titelnummerets omkvæd lyder det for eksempel:

/ Leve livet / lad der blive lys / døden venter / til det modsatte / er bevist /

Bandet, der i 00’erne groft sagt helst sang om ulykkelig kærlighed og udsvævende byture, er nu i den grad omfavnet af hverdag – og kan lide det. Selvom det til tider lyder, som bandet gennemlever et eksistentielt stockholmsyndrom.

Sterling har teaset for ”Leve Livet” siden slutningen af 2019. Her var første-singlen ”Ellen Ellen” den mest spillede sang på DRs P6 Beat henover årsskiftet.

”Leve Livet” følger op på forrige års comeback-EP ”Sorte Tangenter”, der med singlerne ”Tsar Bomba” og ”Mørket Vinder Ind” fik det dansksprogede band tilbage på det musikalske landkort.

”Tsar Bomba” landede på adskillige lister over 2018’s bedste singler hos streamingtjenesterne. På radiosiden tog især P6 Beat Sterling til sig med massiv airplay. Ligesom kanalen også lagde scene til første koncert i otte år til ”P6 Beat Rocker DR Koncerthuset”.

For selvom bandet nok er modnet, er de ikke mindre veloplagte end i de glade 00’ere, hvor Sterling markerede sig stærkt med tre albums, en EP, og en stribe dansksprogede radiohits som ”Lyssværd”, ”Ubesvaret Opkald” og ”Ikke rigtig i mit hoved”.

”Leve Livet” er skrevet, indspillet og produceret af Sterling. Mix og master står Morten Bue for.

(fra pressemeddelse)

Stream albummet her.

OM SANGENE

TAHITI
Selvom livet kan forme sig som en bumlet serie af kolbøtter på ujævnt underlag, kan man sagtens lande på begge ben og blive lykkelig for det lod, man har fået.

LEVE LIVET
Grib nuet, giv dine elskede et ekstra kram – især hvis de møder modgang. Der er så meget mørke i verden – men kærlighed bringer lys.

Vi ER DE VOKSNE NU
Nu er det vores generation, der har den.

ELLEN ELLEN
Når man bliver far til et lille barn kan man rammes af lige dele panik og kærlighed. Omkvædets super simple tekst viser effektivt, hvordan en nybagt og gennemkogt far- hjerne kan reduceres til det maniske ”Ellen Ellen Ellen Ellen…”

2 SEKUNDER
Et forhold er slut. Og lige så godt det var at være sammen. Lige så ubarmhjertigt og uvirkeligt er det, at skulle videre i hver sit liv.

BØJ STRÆK
Nogen fortæller dig, hvad du skal. Du fortæller andre, hvad de skal. Hverdagen kværner, og vi bøjer og strækker.

ELSKER/ELSKER IKKE
Kan man være i tvivl, selvom man er vildt forelsket? Kan man forelske sig igen, selvom man er blevet brændt af?

SOL OVER GUDHJEM
Se dig selv i øjnene og rejs dig igen efter et solid dragt prygl af selveste livet.

SOMMERFUGLEVINGEN
Livet og kærligheden er skrøbeligt. Tænk hvis den man skulle have været sammen med resten af livet, sidder i en bus, der kører en helt anden vej?

(fra pressemeddelse)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: