Cody – It’s Christmas (2016)

Scroll down to content

7161020

CODY synger julen ind på deres første julesang nogensinde

Et af Danmarks bedste rockbands CODY, der i foråret udgav det roste album ”I’ll Ride With You” er nu aktuel med en julesang. Eller rettere deres aller første julesang – ”It’s Christmas”.

”It’s Christmas” er en sang om at skulle hjem til jul. Hjem til sin familie, som bor langt fra der, hvor resten af året ruller af sted. Hjem til det idylliske sted, hvor man er vokset op med den idylliske kernefamilie, der går højt op i julen, og hvor julen er noget hele familien fejrer sammen. Der skal skovles sne, julemaden skal være perfekt og der er i det hele taget høje forventninger til denne særlige aften.

At tilbringe julen med familien – en gruppe mennesker man ikke selv har valgt – kan for mange være både en kærlig og en stresset tid. Selvom man i familien elsker hinanden består de fleste familier af meget forskellige mennesker. Og det er nemt at blive hamrende uenige med hinanden selvom det er midt i julen. Der er ikke noget sne skovle, søster kommer for sent, far kan ikke holde tidsplanen i køkkenet og mor har monopol på pyntning af juletræet selvom hun altid brokker sig over at skulle gøre det alene.

”It’s Christmas” kredser om den hygge, som alle håber på opstår i juledagene, men som sjældent opstår af sig selv. Kernefamilien består samtidig af individer, og som tiden går vokser man ud af sine forældres skygge. Der er gamle traditioner, som pinedød skal overholdes lige meget hvor lidt de giver mening. Og som den fortabte søn, der ikke længere bor på hjemstavnen, er der mange kameler der skal sluges før man kan læne sig tilbage og lade julehyggen tage over.

”It’s Christmas” er en klassisk CODY-sang med fingerspillet guitar, strygere og Kaspar Kaaes dybe røst på toppen – tilsat bjælder og den stemning som en rigtig julesingle er gjort af.

Om sangen siger CODYs Kaspar Kaae:
– Jeg tror faktisk at det er en sang om nogle ret almindelige juledage i en ret almindelig familie.

INSTRUKTØR:
Mikael Holst Nørlund

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: