EXCLUSIVE: The Sandmen – Alle Fangerne (Before Cover Version) (2016)

Scroll down to content

unnamed-11

THE SANDMEN LUKKER ET SÆRLIGT JUBILÆUMSÅR AF MED EN HYLDEST TIL RØDDERNE

Sangene ”Alle Fangerne” fra Before og ”Bevæbn Dig Med Vinger” fra Thåström indspilles på en særlig release, der også markerer 40-året for punkens nedslag i Danmark.

1976 er udgivelsesåret for de to første punk-numre med henholdsvis The Damned og Sex Pistols. Året efter spillede Sex Pistols to koncerter på spillestedet Daddys Dance Hall i København. Musikken landede for alvor i Danmark, og snart nærmest væltede det frem med nye orkestre og nye spillesteder. Et af disse danske orkestre, som øjeblikkeligt fik kult status, var Before. (Fritz Bonfils, Martin Hall, Lars Bo Tolstoy, og Michael Illo Rasmussen). Trommeslageren i Before var Michael Illo Rasmussen, der senere dannede The Sandmen. Sanger i The Sandmen, Allan Vegenfeldt, søgte også den nye musik og koncerterne når og hvor det var muligt og så også Before ved flere lejligheder.

I dette miljø i Københavns tidlige 80ere, mødtes de, der senere dannede The Sandmen.

Befores eneste sang på dansk, “Alle Fangerne” er derfor en nærliggende sang for The Sandmen at fortolke og markere de 40 år med – og samtidig en lejlighed til at fejre egen historie. Allan Vegenfeldts fortolkning af Fritz Fatals intense linjer, trækker med en potent bund en blodrød streg helt tilbage til Befores legendariske support for det nydannede New Order, der oprejst af asken af Joy Division, gæstede Saltlageret i København i 1983.

– Hvad angår Thåstrøms “Bevæbn Dig Med Vinger”, er linket til The Sandmen, at Joakim Thåstrøms første band, Ebba Grön, var et af de orkestre Before delte plakat med på et af københavnerpunkens klassiske spillesteder, Rockmaskinen. Senere dannede Thåstrøm Imperiet, der fik stor betydning for Indspilningen af The Sandmens første album, ”Western Blood”, idet penge vores daværende pladeselskab Mistlur havde tjent på bla. Imperiets succes, betalte for The Sandmens første album. Studiet vi arbejdede i, lå i en bygning på Söder i Stockholm, hvor Imperiet også havde deres øvelokale. Studiet øverst, Imperiet i stuen. Når Imperiet øvede, skulle vi være stille. De var klart kongerne af Söder, griner Michael Illo Rasmussen.

”Alle Fangerne”/”Bevæbn Dig Med Vinger” udgives digitalt, samt fysisk på en limiteret 7” der første gang kan købes ved The Sandmens og udsolgte koncert på Loppen den 28/12 i København.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: