Today we release the song “Boys in Movies” featuring Nilüfer Yanya. The album is out in 23 days. Listen and preorder vinyl album here: https://linktr.ee/liss.music

Søren constantly sought out new music and always shared his discoveries with everyone around him. He was never afraid to reach out to those people who inspired him. “Boys in Movies” is a track that has had several different identities. It found its direction when we shared it with Nilüfer Yanya, who helped us highlight the energy and gave the song a whole new dimension.

Most of the album has been written on the farm in West Jutland and in a summerhouse on South Funen. Inside the old half-timbered house there was a wood-burning stove, which Søren had named ‘Lucifer’, because it got so damn hot. It was the only heat source in the house, so when we were on writing trips in the winter, we always spent the whole first day firing up and sitting completely crammed into a small sofa in front of Lucifer, talking about all the music we were going to make together. After spending many days isolated from the outside world, we always returned with great ideas for songs, most often only recorded on a phone.

The album and the songs remind us of our friendship and togetherness. The trips to South Funen and West Jutland were a breathing space, where friendship and music flourished. That was where we had the very best of times.

[If you have suicidal thoughts, tell someone. It can be a friend, your doctor, a family member or your local suicide prevention lifeline. US: 1-800-273-8255. UK Samaritans: 116 123. DK: 70 201 201]


I dag udgiver vi sangen “Boys in Movies” featuring Nilüfer Yanya. pladen er ude om 23 dage.

Søren var god til at møde og skabe kontakt til andre mennesker. Han opsøgte konstant ny musik og delte altid ud af sine opdagelser til os omkring ham, og var heller ikke bange for at række ud til folk der inspirerede ham. “Boys in Movies” er en sang, der har haft flere forskellige indpakninger. Den fandt sin retning da vi delte den med Nilüfer Yanya, som hjalp os med at fremhæve energien og gav sangen en helt ny dimension.

Meget af vores musik er skrevet på gården i Vestjylland og i et sommerhus på Sydfyn. Inde i det gamle bindingsværkshus var der en brændeovn, som Søren havde døbt ‘Lucifer’, fordi den blev så fandens varm. Det var den eneste varmekilde i huset, så når vi var på skriveture om vinteren, brugte vi altid hele den første dag på at fyre op og sidde helt sammenklemt i en lille sofa foran Lucifer og snakke om alt den musik, vi skulle lave sammen. Efter at have tilbragt mange dage isoleret fra omverdenen vendte vi altid tilbage med gode idéer til sange, oftest kun indspillet på en telefon.

Albummet og sangene minder os om vores venskab og sammenhold. Turene til Sydfyn og Vestjylland var et frirum og åndehul, hvor venskabet og musikken blomstrede. Det var der, vi havde det allerbedst.

[Hvis du har selvmordstanker, så sig det til nogen. Det kan være en ven, din læge, et familiemedlem eller Livslinien på 70 201 201]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: