Dansk Fløde – The Penguinsong (2017)

Scroll down to content

1050263313

Dansk Fløde spiller live for pingvinerne på Antarktis. Et symbol på samarbejde og fred i verden.

Read the story in English on Sputnik International here.

Ligesom pingvinerne aldrig ville kunne klare sig alene igennem en hel vinter, men er nødt til at samarbejde, må mennesker huske at hjælpe hinanden. Vi kommer til Antarktis og forstyrer pingvinerne i deres naturlige miljø, men med den største respekt, som symbol på forskelligheden og de mange kulturer der er i verden.
Der 3 forskellige pingvinarter på på den lille plet af Antarktis vi var på, og de tolererede hinanden, og levede i harmoni.
Vi har brugt pingvinerne som et kunstnerisk metafor.
Vi interviewede 5-6 forskere og andre medarbejdere på Antarktis om hvad deres budskab til verden fra Antarktis skulle være ?
Og de sagde allesammen, at de ville ønske at verden var som Antarktis, hvor alle hjælper hinanden, der er ikke grænser, der bliver ikke set skævt på kulturforskelle. Militæret må ikke have våben, så de bliver brugt til logistik opgaver, og så er der stort set ingen penge, da man kun kan lave moneytransfers i den lokale bank.
De fleste folk havde flere jobs. Så den russiske chef stod op kl. 5 om morgenen, hvor han var bager for den russiske base. Præsten var også VVS manden. Og postkontoret er åbent tre gange om ugen i en halv time.

Selvfølgeligt er det naivt at tro at man kan gøre det samme med milliarder af mennesker. Men det er et smukt billede, der passer perfekt med vores pingvinkoncert.

Respekt for hinanden og naturen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: